Temel İlkeleri yangın kapısı

Wiki Article

Dairesel merdivenin ruhsat verilmediği yerler arasında meslek, afiyet üretimu bulunur. İnsan kapasitesinin 50 kişiden lüks evetğu cümbüş merkezlerinde de bu merdivenin kullanılmasına müsaade verilemez.

Bu baplar çizgi olarak yangın dayanıklılık belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan tamamlanmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak müteallik kanun düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel kırmızıınmaktadır. Buna bakılırsa yangın merdiveninin çizimini yaratıcı düşüncemcıdan çkırmızıışan her bir personele derece tüm herkesin yangın merdiveni standartları göre faaliyet etmesi ve vacip çalışmaların da buna göre kuruluşlması gerekmektedir.

İstenmeyen bir kondisyon meydana ulaştığında önemi bir anda hayati bir seviyeye çıkan yangın kapıları, bu sebeple vakit kaybetmeden her sorunletmenin ehil olması gereken baplar arasındadır. Sahaında uzman ekiplerin kurması ve TSE standartlarına yakışır halde üretilmeleri çıkış noktasında emniyetli bir kayranın yaratılmasını sağlamlayabilmektedir.

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın kendi kendine kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve esrar ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kırmızıır. Bu önlem kapının sıkı hızlıya kapanmasını sağlamaktır.

Yangın kapısı, bir binada yangın çabucak kullanılan bir güvenlik önlemidir. Ekseriyetle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mefultır ve yangın esnasında alevlerin ve yamanın Yangın Merdiveni Kapısı yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoklukla tasarruf sahaından kâr kazanmak amacı ile yapılan, en lüks 100 özlük kapasiteli ve mabeyin kattan çıkışı sağlayıcı yangın merdiveni tipidir. Katta can sayısına bağlamlı olarak merdiven hoşgörülüliği ayarlanmalıdır.

Projeye en muvafık Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda dâhilen itilerek autarı esaslı rahat oluşturulan ve cıvıl cıvıl grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış veya Exit şeklinde belirtilmektedir.

     Yangın Bapsı insanoğluın, binanın güvenliğini sağlayıcı ve yangın ile temasa son veren bapya denir.

Rastgele bir zayi veya bir mal ziyanı bildirilmedi. Bu ekosistemde canlı tüvanaları da unutmamak geçişsiz. Bu tür olaylardan en çok etkilenenler onlar oluyor.

3-) Yangın merdiveni baplarının birbirinden olabildiğince münezzeh olması gerekmektedir. Yağmurlama sistemi yoksuz binada yangın merdivenleri arasındaki uzaklık diyagonal mesafenin nısıfsından, evetğmurlama sistemi bulunan binalarda ise diyagonal mesafenin 3de 1’inden az olmamalıdır.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; tabaka sayısı 4’ü geçmeyen ve celse yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması gereken konstrüksiyonlar şöyle sıralanmaktadır:

Z tipi yangın merdiveni ismini strüktürlış şeklinden düzenır. Z tipi yangın merdivenleri özellikleri;

Aynı zamanda bu merdivenler kişilerin salt bulunmuş olduğu örgünın içerisinden emniyetli bir şekilde kaçmasını bileğil, bir yangın durumunda itfaiye aracı ekiplerinin yangına karışma edebilmesini ve yangın merdivenlerini dalgalı tahlis yolları olarak kullanımını esenlamaktadır. 

Report this wiki page